днимка: Президентът Джо Байдън и украинският президент Володимир Зеленски планират да

...
днимка: Президентът Джо Байдън и украинският президент Володимир Зеленски планират да
Коментари Харесай

Байдън и Зеленски планират среща в Белия дом

днимка:

Президентът Джо Байдън и украинският президент Володимир Зеленски планират да се срещнат в Белия дом, заяви CNN.

Ако се реализира, това би било изненадващо посещаване, което ще съвпадне с намерението на администрацията да изпрати на страната нов пакет помощ за защитата.

Посещението, което не е финализирано и остава строго секретно поради опасения за сигурността, ще бъде първото пътешестване на Зеленски отвън Украйна от началото на войната през февруари тази година.

Белият дом отхвърли да разяснява евентуално посещаване  или известие на Байдън или нови известия за помощ за сигурността.

Припомняме, че на 9 декември стана ясно, че  Съединени американски щати изпращат още 275 милиона $ военна помощ на Украйна .

Тя ще включва огромни количества муниции и високотехнологични системи, които могат да бъдат употребявани за разкриване и противопоставяне на безпилотни самолети в продължаващата война с Русия.

Общата сума на помощта е по-малка от множеството от последните пакети, доставени от Съединени американски щати, и идва, защото доста военни чиновници и специалисти предвиждат понижаване на офанзивите през зимата. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг сподели, че Русия наподобява забавя военните си дейности, с цел да се прегрупира и да стартира нова атака, когато времето се затопли.

Длъжностните лица споделиха, че последният пакет от помощ включва 80 000 патрона за гаубици и неразкрито количество муниции за високомобилната артилерийска ракетна система, известна като HIMARS.

АЩ към този момент са дали повече от 19,3 милиарда $ в оръжие и друго съоръжение на Украйна от 24 февруари насам.

Помощта ще бъде предоставена посредством компетенции на президента, което разрешава на Пентагона да взема оръжия от личните си ресурси.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР